verhaal 19: Libido

Niet direct een onderwerp voor een (mannelijke) sportfietser. Die weet dat maar al te vaak zijn geslachtsorgaan, gevoelloos, in diepe slaap op het zadel ligt. Zelfs bij een volle blaas is vaak een wilde regendans nodig om het orgaan uit zijn coma te schudden en te gebruiken waar het óók voor bedoeld is.

In Nederland geven we het ei magische krachten als het gaat om het libido. In België, al een stuk frivoler, rekent men op de pure chocolade bij de volgende vrijpartij en in Frankrijk slurpt de minnaar eerst een aantal oesters naar binnen, voordat hij zijn maîtresse bezoekt.

Echter in Zuidoost Azië haalt men de kracht uit exotische zaken. De slagtand van een olifant, de botten van een tijger of de hoorn van een neushoorn worden aldaar extra krachten toegedicht. Maar ook gemalen tonderzwam. Welnu vooral Aziaten blijken regelmatig de Veluwse bossen af te stropen om tonderzwammen van bomen te hakken.

 

Deze zwammen groeien op met name dode beuken en berken, ook direct in het bos van Witteveen zijn kleinere exemplaren te vinden. Maar iets verder doorgefietst en je ziet ook grote exemplaren. Een prachtig beeld, niet te hopen dat ook hier de zwammen geroofd worden om weer een buitenwijkje van Beijing of Hanoi vol te vrijen. Of dat wij deze zwammen weghalen om Nederlandse kerststukjes mee te versieren. Ze groeien namelijk erg langzaam..

Verlanglijstje

Het is de tijd van verlanglijstjes. Als het om waarnemingen gaat heb ik ook nog wel wat wensen. Zo hoop ik nog steeds een scharrelende das te zien, het enige inheemse zoogdier dat ik nog niet zag gedurende mijn tochten. Ik weet inmiddels een aantal burchten, maar spot de beesten nooit tijdens mijn fietstrips, hoe vroeg ik ook vertrek.

De goede lezer kent mijn voorliefde voor de Vlaamse gaai, een prachtige vogel uit het land van de trappist. Maar er zijn ook andere vogels, die verwijzen naar het edele gerstenat, die ik graag zou willen spotten.

De kwak is een koetsiersbier uit Vlaanderen. Als je dit bier in Gent bestelt, moet je je schoen inleveren, zo zuinig zijn ze daar op de speciale glazen waarin het wordt geschonken.

 

Maar de kwak is ook een kleine reiger, meest recent gezien in Rotterdam en 020 notabene. Als kwak zou ik het wel weten, weg van het fileleed en lekker in de Stobbenplas gaan vissen. Maar goed als vogel heb je niet veel last van files.

Een andere biervogel is natuurlijk de hop, de hop is niet alleen de plant die uiteindelijk zorgt voor de kenmerkende bier smaak. Nee de hop is ook een prachtige vogel, lijkt weggevlogen uit de tropen met die prachtige kuif. Het meest recent is deze nozem gezien op Terschelling. Overigens ook een prachtige plek om een leuke partner te vinden. Daarvoor heb je geen ei, oester of tonderzwam nodig…….