Verhaal 28: Steigeren

 

In mijn standaard fietsroute zit een bocht waar ik altijd naar uitkijk. Vanuit het bos draai ik weer een gewone weg op en zie dan voor mij een moerasachtig landschap. In die bocht zitten al veel verhaaltjes. De opzichter met de beverratten , de wilde zwanen en de visarend heb ik hier gezien. In deze bocht ligt ook het ooievaarsnest, dat regelmatig terugkomt in mijn verhalen. Het nest startte vorig jaar als armoedig hoopje takken maar uiteindelijk groeiden er wel twee jonge eibers op. Dit jaar was het nest gekraakt door nijlganzen en ook weer terug verovert. Recent vertelde ik over het vrouwtje dat later arriveerde…..

Ook nu was ik benieuwd naar de bocht. Mijn eerste blik ging naar het nest...léég op het eerste gezicht. Maar op de weg stond een auto, Duits nummerbord, met aanhanger. Hierop een steiger gebouwd, waar een camouflage tent op stond. Uit die tent priemde een grote telelens, gericht op het nest.

 

 

 

 

 

 

 

Mijn aandacht was even afgeleid, maar niet voor lang. Een luidruchtig geklepper trok mijn blik weer naar het nest. Drie ooievaars waren, met de kop naar achteren, luidruchtig aan het groeten. Waar kwamen die zo snel vandaan...mijn gedachte was, dat een kind uit het vorig broedsel langs gevlogen is en ze samen luidruchtig de lente begroetten. Het drietal vloog weg...misschien naar de favoriete kikkerpoel voor een feestmaal.

Wat een prachtige beelden moest die Duitse auto geschoten hebben, was mijn eerste reactie. Echter bij het doordenken...in de auto vast babyboomers, die belastingtechnisch zijn uitgeweken naar Duitsland en van gekkigheid niet weten wat zij met de vrije tijd en het geld moeten doen.

Sinds ik fiets merk ik dat het al drukker wordt met mensen, die de tijd nemen en genieten van hun passie. Ik ben er het fietsend voorbeeld van. Maar stel dat we allemaal met aanhangwagens door de natuur gaan rijden...dat komt niet goed. Trouwens de BBC maakt toch nog veel mooiere rapportages.

Extra inkomsten

Over steigers gesproken. Onze verenigingen zijn druk op zoek naar extra inkomsten. De voetbal verloot, de school verkoopt plantjes en Wintervreugd komt met zijn Wall of Fame. Echter voor die ijsvereniging zie ik een andere prachtige bron van extra inkomsten. Advies, bouw een mooie steiger, waarvan je in de winter makkelijk het ijs op kunt om een baantje te trekken. Niet dat die steiger vaak gebruikt wordt, veel geschaatst wordt er niet. Maar na afloop van het seizoen kan de steiger afgebroken.

 

 

 

 

 

 

 

Het doorleefde hout kan voor veel geld worden verkocht als oorspronkelijk Drents steigerhout. We voorzien elke plank van een kwaliteitslogo om het nog meer authentiek te laten lijken. Het gebruikte steigerhout is enorm in de mode. Sierplankjes, tuinmeubelen en uiteraard ook vogelbungalows…..De consument is er dol op, je kunt geen tuinmarkt, doe-het-zelf zaak of supermarkt in lopen of er ligt troep van steigerhout in de schappen.