verhaal 38: De blauwe stip

Bij het ontstaan van Witteveen was het nog een kale vlakte, op de oude foto´s is er geen boom te zien. Toch moeten de kastanjes aan de Talmaweg al snel na de ontginning zijn geplant. Door de jaren heen zijn zij uitgegroeid tot een zomerse groene toegangspoort naar ons dorp. In de herfst goudgeel en prachtig wit met sneeuw bedekt in de winter. Toen vele Witteveense kinderen nog Huizing heetten, werden er bolderwagens vol kastanjes geraapt. Meer recent was de kastanjelaan nog wereldwijd op de televisie te zien toen er onder het bladerdak gesprint werd om de bergtrui van de Vuelta. Maar door de jaren heen kwamen er steeds minder kastanjes van de boom.

Uiteindelijk bezoek van de bomendokter en na inspectie volgde de onvermijdelijke blauwe stip op de boomschors….de kastanjes waren ziek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Er kwamen twee auto´s van een bedrijf dat volgens de bedrijfsauto´s was gespecialiseerd in boomverzorging. De werknemers namen deze verzorging niet al te serieus, het werd meteen euthanasie. Binnen enkele dagen werden de kastanjes omgelegd en konden dikke stammen nog worden verwerkt tot meubels of tuinpalen. Het kleine spul werd versnipperd. Rest een kale Talmaweg. Het is net alsof iemand naar de kapper is geweest….na enkele weken valt het al niet meer op. Want naast de sloot staan daar weer de beuken en eiken klaar om het extra licht op te vangen en uit te groeien tot een nieuwe groene toegang tot ons mooie dorp. Met wellicht een enkele kastanjeboom opgegroeid uit een van de talloze kastanjes die zijn blijven liggen.

Wij gaan Europa in..

Het kan U niet ontgaan zijn en elders in deze SenO zal er ongetwijfeld ook over gejubeld worden maar, los van al het groen en de vogels, is er meer te halen in ons Dorp. Wij wisten het allang, maar nu is het ook landelijk vastgesteld...wij lopen voorop bij het verzinnen van nieuwe dingen om ons dorp leefbaar te houden. Kampioen van heel Nederland.

Nu we, bij de mannen, voetballend niet meer zoveel voorstellen, moeten we ons maar richten op Dorpsvernieuwen en Witteveen ook in Europa op de kaart zetten. Hierbij is een belangrijke rol voor de voetbalvereniging weggelegd. Niet alleen vanwege het voetbal, hoewel de mannen dit jaar goed zijn begonnen en alweer twee punten boven WKE staan.

Nee met de zonnepanelen en het kunstgras leverden de voetballers al vernieuwende prestaties van formaat. Maar het kan helemaal niet meer mis als de naam wordt veranderd….

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naam veranderen ?!….Hoezo zult U denken…

Welnu in Europa is het inmiddels doorgedrongen dat de Nederlandse meiden wél kunnen voetballen en zonder aanstellen, fris en vrolijk over het veld dartelen. Als we nu de naam van onze vereniging veranderen in Witteveen GNVV dan is die Europese prijs zeker en vast in de tas en wordt de subsidiekraan in Brussel wijd opengedraaid.

Wat denkt U van Witteveen Gender Neutrale Voetbal Vereniging ?