verhaal 80: Trieste Lupines

Hoezo Witteveen gedegradeerd...de Boys misschien, maar nu Esbeek de eretitel heeft overgenomen, betekent het niet dat Witteveen minder is geworden. Nee ons dorp is in 2017 opgenomen in de adelstand en adel verplicht...nietwaar ?

Om in de top te blijven hoeven we ook niet altijd zelf iets te doen...de prachtige Rodo’s bloeien vanzelf en sieren elk jaar, vooral in Mei, ons dorp.

Soms voel ik mij de oude chagrijnige bromsnor als ik onze dorpsjeugd maan tot voorzichtigheid in die prachtige natuurlijke hut. Maar goed die andere veldwachter, Westerhuis, joeg hun vaders of grootouders jaren geleden al uit onze groene monumenten.

Nog veel meer bloemenpracht in Witteveen..fluitenkruid, vingerhoedskruid, en als je goed kijkt staat er akelei in bloei gewoon langs de weg bij de begraafplaats.…

En dan de ijsbaan, jammer dat je over boterbloemen niet kunt schaatsen, anders was de baan deze hele lente open geweest.

Zoals beloofd ook weer naar kamp Westerbork gefietst. De woning van de kampcommandant is fraai ingepakt. Een wereldberoemde deskundige museaal hout heeft geadviseerd. Een baan die ook in aanmerking komt voor de leuke baan belasting (verhaal 77). De wereld overvliegen om in de mooiste musea mensen te adviseren om het oude hout niet meteen in de allesbrander te doen.

Op het terrein zelf stonden de prachtige paarse lupines te vechten met het verdriet uit het verleden. Bijzonder was, dat ik alleen was...het leek of iedere uitvergrote ansichtkaart aan mij persoonlijk gericht was…. de de lupines verloren.


Gelukkig hoefde ik niet met de trein en kon ik wegfietsen terug door dichte bossen waar het lastig is om vogels te zien. Echter te horen des te meer… het gelach van de groene specht, de koekoek van de koekoek en het dudeljo van de wielewaal.

Bubbel

Terug in ons prachtige dorp......Als de vegetariër de slager gedag zegt,is het een dorp.. (Koot en Bie)...Een wijsheid waaraan ik moest denken toen ik de dansvloer bekeek op de feesten van de afgelopen week, bijna het hele dorp stond er. Zelf wacht ik met de danspasjes op onze eigen Stokers die binnenkort de tent vol swingen.

Toch moet je het niet mooier maken dan het is, de media staan er vol van, anno 2019 leven we allemaal in een eigen afgesloten wereldje, een ondoordringbare bubbel. Dit wordt versterkt door standaard zoekpatronen op het internet…...‘De bubbels zijn verontrustend’ (nu.nl)

Boeren,burgers en buitenlui hebben allemaal een eigen bel met een eigen mening, een eigen waarheid en worden overtuigd van het eigen gelijk, doordat dit via internet, door de manier van zoeken, wordt bevestigd.

Ook ik heb natuurlijk mijn bel...de massa is er altijd één meer dan je zelf denkt….ik fiets...bijna dag in dag uit, niet gehinderd door tijd en ruimte...in mijn eigen fietsbel.